Tiniszáj - Ahol minden Rólad szól
TINISZÁJ - kereső

Kereső

TINISZÁJ - hírlevél

Hírlevélre
feliratkozom!

E-mail:
Captcha:
TINISZÁJ TINISZÁJ TINISZÁJ TINISZÁJ TINISZÁJ

Hozzászólások

Hogyan válassz melltartót!

Hi! This is exactly what I was looking for. Thanks...

Hogyan válassz melltartót!

Thank you for posting this.You most absolutely hav...

Miley és Justin találkája

sac...
TINISZÁJ
TINISZÁJ Képek Pasivadász Korrepetálás Diákmunka Szakértők Szex-abc Nyereményjáték TINISZÁJ

Szerelem & szex

Tények és tévhitek a pettingről!

Forrás: Polyák Vera10 Komment
Címkék: szex, petting

A petting a szex előszobája. Sok kérdés felmerül ezzel a szóval kapcsolatban. Íme, néhány tanács, tipp és érv arról, miért jó.


Sokan nem tudják pontosan mit is jelent és hogyan is kell csinálni ahhoz, hogy jó legyen. Először is járjuk körbe magát a szót. A petting szó jelentése: simogatás, előjáték. Tehát minden, ami testi érintkezést jelent, szex nélkül. Ahhoz, hogy a szexuális együttlét jó legyen, nagyon fontos az, hogy milyen az előjáték, hiszen ott dől el minden.

 

A jó szex velejárója a petting.  A petting azért is szükséges, mert a fiút és a lányt nem csak testi, de lelki vonzalom is összeköti akkor, és ott. Sokkal érzelmesebb, mint egy egyszerű szex.

Ami nagyon fontos, hogy tudjátok: a petting nem egyenlő a szexszel! A lényeg benne pont az, hogy a közösülésen kívül minden beletartozik. Amivel azonban nem árt vigyázni, ha túlságosan is belemelegedtek, akkor jobb odafigyelni, mert ha szex lenne a vége, akkor mindenképpen védekezzetek!Most pedig nézzük, meg milyen tévhitek keringenek a pettingről és, mik azok az alapvető dolgok, amiket nem árt tudni mielőtt belefognátok.


„Miért jó a petting?”

 

A petting néha sokkal többet jelent egy egyszerű szexnél. Egyrészt segít abban, hogy megismerjétek a saját és partneretek testét is, kitapasztaljátok, hogy a partnereteknek mi az, ami jó és mi az, ami nem. Valamint könnyebben meg tudjátok beszélni egymással azokat az esetlegesen felmerülő problémákat, amiket a szex során nem mertetek egymásnak elmondani, vagy megmutatni.

„Mit jelent az, hogy „kemény petting”?”

A kemény petting azt jelenti, hogy a partnereddel nem csak a csókolózással és egymás simogatásával izgatjátok egymást, hanem már egymás nemi szervét is izgatjátok.

 

„Terhes lehetek ha pettingeltem a barátommal?”

 

Téves az az információ, hogy a petting során teherbe lehet esni, mivel a szexuális együttlét nem tartozik bele a pettingbe. Viszont ami nagyon fontos: miután az orális szex beletartozik az előjátékba, ezért nem árt vigyázni, hiszen ha ugyanazzal a kézzel nyúltok egymás nemi szervéhez, akkor könnyen megtörténhet, hogy a kézről a testnedvek, beleértve a spermát is, átjutnak a partnerre. Ezért nagyon figyeljetek oda egymásra!

 

 „Ugye nem kaphatok el semmilyen nemi betegséget az előjáték során?”

 

Itt viszont fontos megemlítenem azt, hogy a nemi együttlét során ellehet elkapni nemi betegségeket, az orális szex útján, azonban nem nemi, hanem másféle (baktériumok által előidézett) betegségeket kaphatsz el. Ugyanis ha nem használtok óvszert az orális szex közben, akkor a szájba olyan baktériumok is letanyázhatnak, ami herpeszt, esetleg aftát idézhetnek elő. Nagyon fontos az ápoltság. Ha kell, akkor az együttlét előtt vegyetek egy kellemes fürdőt, akár közösen is és akkor elkerülhetőek az esetleges kellemetlenségek.

 

„Nekem csak az a fontos, hogy a barátomnak jó legyen”

 

Még egyszer szeretném nektek hangsúlyozni, hogy a petting egy nagyon mély érzelmi kötődést is jelent fiú és lány között, ezért arra is figyeljetek, hogy ne csak az egyik félnek legyen jó az ilyesfajta együttlét, hanem a másik félnek is, hiszen attól lesz jó, hogy mindketten élvezitek.


Fiúk! Figyeljetek a partneretekre, mert a lányoknak sokkal nehezebb egy ilyesfajta együttlétet kezelniük. Számukra jelentősebb egy ilyen esemény és fontos az, hogy érezzék, törődtök velük.
Kalandra fel és csak okosan!

 

Pettingeltél már? Szólj hozzá!:)

Kommentek

pannacotta 2013.08.04 15:40

Igen, pont tegnap, és felejthetetlen volt.:) Igaz, ő az első fiúm, és több mint 2 hónap után erre is sor került. Csókolózás, simogatás, csikizés, minden ami jó:))) Ez valahogy ösztönösen jön, nem lehet elrontani ! :)

valaki 2013.07.16 22:59

pettingnél a spermával mit szoktak csinálni? gyors választ légyszi!:)

khmm 2012.12.16 17:01

Én nem pettingeltem még de nagyon szeretne a barátom... Én viszont félek tőle... De akkor is annyit szeretnék tudni, hogy kb hány évesek szoktak pettingelni?? Vagy hány éves kortol jó???

Tibodi Előd 2011.07.13 14:33

Én csak annyit tudok mondani hogy szerintem a " szopás" és "nyalás" csakis akkor jó, hogy ha mindketten szeretnétek és te ugyanúgy élvezed azt csinálni mint partnered ahogyan érzi különben tényleg semmi értelme, és azért nincs értelme csinálni mert a "pornó" filmekben is csinálják és amiatt mert csináljátok máris hasonlónak érzitek magatokat mint a filmszereplők. Ők a szexet már elrontják hisz az, az érzelmi kötődéseket egészíti ki!!!!

B_ 2011.03.21 17:53

Most van egy barátom és szeretnék vele pettingleni, de annyira félek, hogy elrontok valamit... Mit kell csinálnom, hogy élvezze a dolgot??

May 2010.07.02 19:55

Hogy kis érzést? :D Vagy rosszul vagy összerakva vagy nem volt jó partner. Próbáld mással is

B 2010.06.06 16:58

igen beletartozik..hát valszeg rossz volt a partnered Konrád:)

Konrád=) 2010.05.24 11:39

Pettingbe tartozik a "szopás" is?xDDmer sztem az semmire se jó...vagy hát én nem "élvezem" most azt a kisérzést amit kellt azért nincs értelme :D

Ciic. 2010.05.21 20:40

Nagyon jó dolog (: Probálja ki mindekii :P

Rita 2010.05.20 17:29

Igen, én már pettingeltem. Bibibí

1

Segíthetek?

Szerelmi problémád van? Nem jössz ki a barátoddal?
Mi segítünk!

Segíthetek?

Zűr van a családdal? Állandóan rossz kedvű vagy?
Mi segítünk!

Szavazás

Milyen gyakran látogatod a Tiniszáj magazint?

Naponta
Kétnaponta
Hetente
Havonta
Kéthavonta

Hirdetések

Tinirandi
TINISZÁJ TINISZÁJ TINISZÁJ TINISZÁJ
TINISZÁJ TINISZÁJ TINISZÁJ
TINISZÁJ
Impresszum Médiaajánlat Jogi nyilatkozat RSS
Partnereink
Hírkert.hu
Hírek24
Nyereményfigyelő
TINISZÁJ
TINISZÁJ TINISZÁJ